Lokalerna på LUX
Humanistiska och teologiska fakulteterna
På denna sida finns översiktskartor och praktisk information om exempelvis husen, tillgänglighet, läs-, studie- och datorplatser på LUX.
LUX-husen
LUX består av byggnaderna A, B och C som är sammanbyggda med varandra och som alla innehåller undervisningslokaler. Som ny student är det inte alltid lätt att hitta rätt och du är givetvis välkommen att fråga om hjälp till exempel i receptionen i foajén.
Så här hittar du till rätt sal (exempel): Salsbeteckningarna har i schemat, förutom LUX, en bokstav och tre siffror, exempelvis LUX:C126. C står för Hus C och 126 för salsnumret. Om salsnumret börjar med 0 betyder detta källarplan, 1 betyder bottenplan, 2 betyder en trappa upp osv.
Tillgänglighet
Till södra (A) och norra (E) entrén ansluter utvändiga ledstråk för synskadade. Dessa leder i sin tur till invändiga ledstråk. Från dessa entréer nås enkelt hissar och ramper som leder till övriga utrymmen i LUX. Hörselslingor finns i LUX Aula (LUX:C116) och de båda hörsalarna (LUX:C121 och LUX:C126). I övriga salar kan mobil hörslinga lånas av IT-enheten. Den måste då bokas i förväg.
LUX-biblioteket
I biblioteket finns en hiss som går till samtliga våningsplan. Från LUX:s entré finns ledspår för synskadade som leder till biblioteket. Informationsdisken i LUX-biblioteket är höj-och sänkbar. För dig som har särskilda behov av höj-och sänkbart skrivbord finns ett sådant i LUX-bibliotekets bokningsbara resursrum. Vill du studera vid ett ståbord finns det flera ute i biblioteket. I LUX-biblioteket finns två tysta läsesalar, varav en är datorfri. Det finns två handikapptoaletter i biblioteket, en på källarplan och en på andra våningen. På entréplan finns det även en handikapptoalett precis utanför biblioteket.
Läs- och studieplatser
På LUX finns många läs- och studieplatser av olika karaktär, mer eller mindre tysta och mer eller mindre avskilda. I LUX-biblioteket hittar du studieplatser på alla tre våningarna. Tysta läsesalar finns på mezzaninen (balkongen) och på plan 0. Det finns även en läsesal på plan 1 i anslutning till foajén.
I övriga huset finns exempelvis läsplatser på avsatserna på varje våning i Hus A och i Hus B på bottenvåningen i rum LUX:B132 och LUX:B133. Som registrerad student på LUX kan du också boka grupprum via receptionen. Du kan boka två veckor i förväg. Grupprummen kommer du som HT-student in i vardagar 07:45 till 19:00 och lördagar 10:00 till 16:00. Grupprummen i biblioteket kan du dock bara använda under bibliotekets öppettider.
Datorplatser
Datorplatser finns i LUX-biblioteket och är tillgängliga under bibliotekets öppettider. För att kunna logga in på datorerna behöver du ditt studentkonto med lösenord.
Här finns information om hur du aktiverar ditt studentkonto
Tala med receptionen om du är osäker på hur du ska få din inloggning att fungera. Platserna i datorsalarna kan du som HT-student använda vardagar 07:45 till 19:00 och lördagar 10:00 till 16:00 – om salarna inte är bokade för undervisning.
Observera att det inte finns något lagringsutrymme på datorerna i datorsalarna eller biblioteket. Om du vill spara filer måste du medföra ett eget USB-minne eller liknande.
Studentpentry
Humanistiska och teologiska studentkåren har tagit fram följande riktlinjer för studentpentryt som ni studenter ansvarar för: På plan 0 i Hus B finns kylskåp, mikrovågsugnar och möjlighet att sitta och äta medhavd mat. Observera att porslin/bestick saknas.
Mikrovågsugnarna städas dagligen, men för att en trevlig stämning ska råda i studentpentryt diskar alla efter sig. Lunchlådor tas med hem. De lunchlådor som lämnas kvar kommer att slängas. Om du spiller något i mikrovågsugnarna eller i studentpentryt i övrigt ansvarar du för att det blir upptorkat.
Vi vill att studentpentryt ska vara en trevlig och välkomnande miljö fri från intorkade matrester och illaluktande gamla lunchlådor. Om diskmedlet tar slut eller om det saknas disktrasa/diskborste – kontakta då receptionen i foajén.