Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • ILHB13
Undervisning – höstterminen 2020
Med anledning av regeringens meddelande den 29 maj, att en återgång till campusundervisning är möjlig fr.o.m. 15 juni, gäller följande angående undervisning på HT-fakulteterna under hösten:
- På grund av pågående coronapandemi (covid-19) och de restriktioner som är utfärdade kommer undervisningen för höstens kurser att ha begränsat antal träffar på campus beroende på tillgången på lämpliga lokaler. Till stor del kommer undervisningen att bedrivas på distans. Detaljerad information om vad som gäller för din kurs meddelas nedan.
- I det fall undervisningen ges på campus finns för varje undervisningslokal anvisade in- och utpassager i förhållande till trapphus, korridorer och entréer (in- och utgångar). Tag hänsyn och följ instruktionerna noga. Handsprit ska finnas tillgänglig i alla lärosalar och grupprum.
Var uppmärksam på annorlunda starttider på dina undervisningsmoment. Angivna tider i ditt kursschema gäller.
I kursen studeras ett urval klassiska texter som redogör för den västerländska uppfattningen av sexualiteten och dess politiska, sociala och kulturella konsekvenser.
I kursen studeras vidare hur synen på kroppen och sexualiteten formats och omformats genom den västerländska historien, hur koncept som kön, kropp och sexualitet samverkar. Medicinska, religiösa, juridiska, politiska och ideologiska perspektiv diskuteras, till exempel medicinska föreställningar om kroppen och sexualiteten, klassificeringar och inordning av kön, kroppen som verktyg, hur sexualiteten behandlats rättsligt under olika perioder, politiseringen av kroppen och sexualiseringen av kroppen. Antiken och synen på homosexualitet, balansen mellan ande och kropp, liksom kristendomens problematiska kroppsuppfattning och dess betydelse för den västerländska synen på sexualiteten tas också upp.
Kurstillfälle:
höstterminen 2020
Utbildningsform:
enbart online
Studiesätt:
halvfart,
kvällstid
Kursperiod:
2020-09-07 – 2020-11-09
Anmälningskod:
LU-31241
Behörighet:
Grundläggande behörighet